Kinderwens

Indien u een kinderwens heeft, dan is het goed om vooraf al na te denken of alle omstandigheden gunstig zijn om zwanger te zijn. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld: gebruik van medicatie, voeding- en leefgewoonten (roken, alcohol etc.), erfelijke ziekte, werksituatie etc. Dit kan een heleboel vragen met zich mee brengen. Om die reden is het goed om informatie te krijgen.

Er wordt kinderwensspreekuur gehouden bij Verloskundig Centrum De Poort in Leiden. Dit spreekuur is opgezet door de coöperatie LEO. Daar zal met jullie worden stilgestaan bij de medische voorgeschiedenis en eventuele erfelijke ziektes in de familie die van invloed kunnen zijn op u en/of uw partner en dus ook op jullie kindje. Verder wordt er gekeken naar het eventuele verloop van de zwangerschap, bijvoorbeeld door prenatale screening of diagnostiek. Op www.zwangerwijzer.nl kunt u alvast een vragenlijst invullen.

Op de website van VC Poort vind u meer informatie over het kinderwensspreekuur bij Verloskundig Centrum De Poort. Een afspraak kunt u maken door te bellen van maandag tot vrijdag 09.00 uur tot 12.30 uur op 071-5657575.

Foliumzuur is belangrijk als je zwanger wilt worden en bent. Foliumzuur is een vitamine die de kans verkleind dat je een kindje geboren wordt met een open rug of open schedel, ook wel neurale buisdefecten genoemd. Het beste is om hier al voor de zwangerschap mee te starten, namelijk 4 weken voor de zwangerschap. Blijf het slikken tot ongeveer 10 weken. De dosering is 0,4 mg. Kijk ook eens op www.slikeerstfoliumzuur.nl.